O WYDZIALE

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa kształci na czterech kierunkach: Rybactwo, Technologia żywności i żywienie człowieka, Mikrobiologia stosowana oraz Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności.

Wydział dysponuje nowoczesnymi laboratoriami i niepowtarzalną infrastrukturą dydaktyczną, w skład której wchodzi między innymi muzeum ichtiologiczne, sale akwaryjne oraz specjalistyczne pracownie. Wydział posiada również terenową stację doświadczalną, w której studenci prowadzą praktyczne zajęcia przygotowujące do pracy zawodowej związanej z akwakulturą i zarządzaniem środowiskiem wodnym. Podczas zajęć będziesz mógł wypłynąć w morze naszym statkiem badawczym z portu w Dziwnowie.

W czasie studiów studenci mogą brać udział w wyjazdach zagranicznych w ramach współpracy Wydziału z jednostkami naukowymi na terenie Europy. W czasie studiów na naszym Wydziale duży nacisk kładziemy na aktualne problemy związane z gospodarką wodną, planowaniem odpowiedzialnych strategii eksploracji zasobów mórz, jezior i rzek oraz sposobów odbudowywania środowiska naturalnego poprzez zabiegi renaturyzacji. Dzięki współpracy z wieloma podmiotami gospodarczymi mamy możliwość prowadzenia zajęć praktycznych, a studenci zyskują możliwość nawiązywania bezpośrednich kontaktów z przyszłymi pracodawcami. W czasie nauki u nas studenci mogą ukończyć kurs nurkowania, sternika motorowodnego, a także zyskać uprawnienia do wędkowania i łowiectwa podwodnego.

A jeśli chcesz wiedzieć co jeść, by przez całe swoje życie cieszyć się zdrowiem i chciałbyś poznać procesy produkcji żywności oparte na nowoczesnych technologiach, to studiuj na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka lub mikrobiologia stosowana! Dzięki doskonale wyposażonym specjalistycznym laboratoriom oraz kadrze dydaktycznej możesz zdobyć umiejętności wytwarzania atrakcyjnych produktów żywnościowych, jak również planować racjonalne żywienie – nie tylko siebie i swoich bliskich. Swoją wiedzę możesz sprawdzić oraz poszerzyć podczas praktyk zawodowych, ale również realizując część studiów w jednej z wielu partnerskich uczelni za granicą. Wiedza i praktyczne umiejętności zdobyte podczas studiów pozwolą Ci stać się poszukiwanym specjalistą w swoim zawodzie i zdobyć satysfakcjonującą pracę. Studia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka to nie tylko nauka, ale również czas na zabawę, nowe przyjaźnie i doświadczenia oraz możliwość realizacji swoich pasji i zainteresowań w licznych organizacjach studenckich oraz kołach naukowych.

Nie wahaj się – przyłącz do nas!!!

ul. Kazimierza Królewicza 4
71-550 Szczecin

+48 91 449 66 56

POBIERZ ULOTKĘ W PDF:

Szukasz informacji nt. oferty kształcenia, zasad rekrutacji, terminów, limitów przyjęć, opłat, wymaganych dokumentów, etc., Masz problem z interpretacją przepisów rekrutacji, potrzebujesz dodatkowych wyjaśnień, nie wiesz jak przejść przez proces Internetowego Systemu Rekrutacji, masz pytania odnośnie studiów na ZUT. Informacji udzielają pracownicy Działu ds. Studenckich.

E-MAIL

rekrutacja@zut.edu.pl

ZADZWOŃ

+48 91 449 45 87